Nápady na venkovní hry pro celou rodinu

Strávit čas venku je skvělý způsob, jak si užít společné chvíle s rodinou a zároveň zůstat aktivní. Venkovní hry nabízejí mnoho zábavy pro všechny věkové kategorie a mohou se konat na zahradě, v parku nebo na hřišti. Zde je několik nápadů na venkovní hry, které si může užít celá rodina.

Tip: Zvažujete instalaci hliníkové pergoly na zahradu? Nechejte si poradit od salutec.cz.

Kroket

Kroket je klasická hra, která je ideální pro rodinné setkání.

Jak hrát: Hra se hraje na trávníku s kroketovými koulemi, paličkami a brankami. Cílem je dostat koule skrz branky v určitém pořadí a následně zasáhnout koncový kolík.

Věkové kategorie: Hru mohou hrát děti i dospělí. Je to skvělý způsob, jak trénovat přesnost a trpělivost.

Petanque

Petanque je oblíbená francouzská hra, která je snadno přenosná a může se hrát téměř kdekoli.

Jak hrát: Hra se hraje s kovovými koulemi, které se házejí směrem k menší dřevěné kuličce (cochonnet). Cílem je dostat své koule co nejblíže k cochonnet.

Věkové kategorie: Tuto hru mohou hrát děti i dospělí, a je ideální pro rodinné pikniky nebo výlety do parku.

Frisbee

Frisbee je jednoduchá a zábavná hra, která vyžaduje pouze létající disk.

Jak hrát: Můžete hrát frisbee jednoduše tím, že si házíte disk mezi sebou, nebo si můžete zahrát složitější hry, jako je ultimate frisbee, kde je cílem dostat disk do soupeřovy zóny.

Věkové kategorie: Frisbee je skvělá aktivita pro všechny věkové skupiny a může být hraná kdekoli, kde je dostatek prostoru.

Venkovní twister

Twister je populární hra, která může být snadno přenesena ven.

Jak hrát: Na trávníku nebo na tvrdém povrchu položte velkou plachtu s barevnými kruhy. Hráči se střídají v točení ruletou a umisťují své ruce a nohy na označené barvy, aniž by spadli.

Věkové kategorie: Hru mohou hrát děti i dospělí a je skvělým způsobem, jak se pobavit a zároveň zlepšit pružnost a rovnováhu.

Lov pokladu

Lov pokladu je dobrodružná hra, která je skvělá pro děti.

Jak hrát: Připravte seznam předmětů, které musí hráči najít v určité oblasti, například v parku nebo na zahradě. Můžete použít nápovědy nebo mapy, aby byla hra zajímavější.

Věkové kategorie: Hru mohou hrát děti všech věkových kategorií a je to skvělý způsob, jak podpořit týmovou spolupráci a objevování.

Venkovní šachy

Venkovní šachy jsou skvělým způsobem, jak spojit strategii a pohyb.

Jak hrát: Použijte velkou šachovnici, kterou položíte na zem, a velké figurky. Hra se hraje stejně jako tradiční šachy, ale hráči musí pohybovat figurkami po šachovnici.

Věkové kategorie: Šachy jsou skvělé pro starší děti a dospělé, kteří chtějí trénovat strategické myšlení.

Přetahování lanem

Přetahování lanem je klasická soutěžní hra, která je skvělá pro velké skupiny.

Jak hrát: Rozdělte hráče do dvou týmů a dejte jim dlouhé lano. Cílem je přetáhnout tým soupeře přes označenou čáru.

Věkové kategorie: Tuto hru mohou hrát děti i dospělí a je skvělá pro posílení týmového ducha a fyzické síly.

Hry s vodou

V létě jsou hry s vodou skvělým způsobem, jak se ochladit a užít si zábavu.

Vodní pistole: Pořiďte si vodní pistole a uspořádejte bitvu s vodou. Hráči mohou vytvářet týmy a snažit se „zasáhnout“ co nejvíce členů soupeřova týmu.

Vodní balónky: Naplňte vodní balónky a uspořádejte soutěž v házení nebo přetahování. Můžete také hrát hru, kde hráči musí chytit a hodit balónky, aniž by se rozbily. Venkovní hry jsou skvělým způsobem, jak trávit čas s rodinou a užít si společné chvíle na čerstvém vzduchu. Tyto nápady vám mohou pomoci vytvořit zábavné a aktivní prostředí, které podporuje zdravý životní styl a posiluje rodinné vazby.